סרטים

ספיישלים

תוכנית (אופקים)

תוכנית (אש קטצ׳אם)

חדשות

פוקידע

כתבות

מנגה

מידע

פוקימון שני וארגמן

משחקים

מדריכים

יצירה

פוקימון כחול לבן

מחוז מפלצות כיס

יוטיוב

הכיסלצת היומית: א אל אלב / מיכאל אלבוים (דור 3)

זֶרַעוֹלָל (זרע+עולל) ~> אַפְלֶה (אף+עלה) ~> אֲפֶלֶב (אפל+אלב;טנגו)

היום יש לנו זרעים עם כובעים, והכיסלצת הראשונה במשפחה הזאת היא Seedot, הלחם של Seed (זרע) לצד Dot (נקודה) או Tot (עולל), או ביפנית, taneboh, הלחם של tane (זרע) לצד akanbou (תינוק) או boushi (כובע), בדומה לכיסלצת הראשונה מאתמול. ובדומה לאתמול, נלחים את זרע עם עולל ונקבל זרעולל.

ההתפתחות היא Nuzleaf, הלחם של Nuzzle (להתחכך עם האף) או Nose (אף) לצד Leaf (עלה), וביפנית konohana, הלחם של konoha (עלווה) ו-hana (אף). בנוסף, המילה konohana היא סלנג ל"אף גדול". התרגום הראשון שלי היה אַפְלֶה (אף+עלה). מצד אחד זה נראה יותר מדי כמו אֲפֵלָה. מצד שני מדובר בכיסלצת מסוג אופל, אז זה דווקא בסדר.

ההתפתחות האחרונה היא Shiftry, מהמילים Shifty (ערמומי) ו-Tree (עץ), או ביפנית, daatengu, הלחם של Dark (אפל) לצד tengu. טנגו זה שד בעל אף בולט מהמיתולוגיה היפנית, שהוא סוג של כלב אלוהי, או בתרגום חופשי, אֶלֶב (אל+כלב). אז אולי אפשר לקרוא לכיסלצת אֲפֶלֶב.

טנגו:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tengu

לעמוד הפייסבוק של מיכאל אלבוים: https://www.facebook.com/Elboim

פוסטים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *