ג'יימס קרטר קטקארט, הקול מאחורי הדמויות הכי בלתי נשכחות של המותג "פוקימון", הלך לעולמו ביום שלישי, ה8.7.2025, בשל מחלת הסרטן בגרון. הוא היה בן 71 במותו.
אשתו, מרת'ה ג'קובי, אישרה שהוא הלך לעולמו בבית החולים קאלבארי, בברונקס. אשתו לשעבר, ג'יאן גארי, אישרה שסיבת המוות הייתה סרטן באיזור הגרון.
במשך שני עשורים, קטקארט היה אחראי לכמה קולות מאוד פופולריים בעולם האנימה של פוקימון, וזה כולל את פרופסור סמואל אוק, הנכד שלו גארי, ג'יימס מצוות רוקט ואפילו מיאו, בין היתר.
הוא הצטרף לצוות של פוקימון בשנת 1998, והוא השתתף בלמעלה מאלף פרקים, וגם כאשר המחלה פגעה בו, הקול שלו נותר חזק ויציב.
במהלך השנים, הוא נתן את קולות גם לסדרות כמו "יו-גי-הו", "וואן פיס", ואחרות. הוא פרש ב2023, אחרי שהמחלה התחילה לגבור עליו.
אריקה שרודר, מי שגילמה את האחות ג'וי ואת הפוקימון וואבאפט, אמרה: "הקהילה תתגעגע אליך, העולם יתגעגע אלייך".
הוא השאיר אחריו אישה – מרת'ה ג'קובי, שתי בנות – ניקול זופי בת 41 ומקנזי בת 30, ובן – קרטר בן 31.
דבר המתרגם היטמן: הנה כמה מהקטעים שלו שאני אישית אהבתי:
איך אתם תזכרו את השחקן?





