פוקימון זה מותג שחולש על כל אספקט אפשרי בחיים שלנו, בין אם זה קלפים, משחקי וידאו, ביגוד, או אפילו כנסים חברתיים. בהתחשב בעובדה שב2025 יוקר המחייה ממשיך לעלות, צצה השאלה: האם פוקימון הוא עדיין מוצר צריכה שווה ערך לכל כיס, או שמא הוא הפך להיות מוצר מותרות שרק עשירים יכולים להרשות לעצמם? יצאנו לבדוק!
קלפים:
חיפוש באתרים השונים מביא אותנו למצוא חפיסות קלפים שנעות בין המחירים 26 ש"ח ל1,200 ש"ח.
בהתחשב בעובדה שיוצאים סטים חדשים כל הזמן ואנשים לא יכולים לרכוש רק בוסטר אחד, זה מצטבר לסכום משמעותי.
וידאו:
קונסולת המשחקים של נינטנדו סוויץ' 2 עולה 2,400 ש"ח.
משחק וידאו של פוקימון עולה 240 ש"ח.
חיבור לנינטנדו סוויץ' אונליין לשנה לאדם בודד עולה 110 ש"ח.
וזה מבלי שחישבנו את עלות האינטרנט, בקרים, שלטים, תיקי נשיאה, כרטיסי זיכרון ואוזניות. משמע, ניתן להסיק שזה עסק יקר.
חברתי:
כרטיס כניסה לכנס היום נע בין 70 ש"ח לכנסי קלפים ועד 120 ש"ח בכנסי אנימה ומנגה.
קחו בחשבון שזה נותן רק את האפשרות להיכנס למתחם.
צרפו לכך נסיעות או דלק, אוכל ושתייה, קנייה של מוצרים בדוכנים ואין ספור הוצאות נלוות ומגיעים לסכום שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו.
עוד דוגמאות:
המשחקים הטלפוניים שמוצעים כיום אינם באמת מציעים ערך מוסף, אלא אם כן משקיעים כסף אמיתי בתוכם, עיין ערך "פוקימון גו", או "פוקימון יונייט".
צפייה בתכנים של פוקימון היום מלווה בתשלום לזכיינית הטלוויזיה או לספק שירותי הסטרימינג, כמו נטפליקס. משמע, שכסף הפך להיות שם המשחק.
מסקנה:
פוקימון היום זה עסק יקר. לא בטוח שבני הדור שלי היו נכנסים לזה בשנות ה90 אם מה שהולך היום במותג היה קורה גם אז.
מצד שני, אני לא בטוח שתחביבים אחרים יהיו זולים יותר. אחיין שלי לדוגמה לומד קפוארה, ושם משלמים על החוג, ביגוד, נסיעות וכיוצא בזה.
אז כל אחד צריך לעשות את החישוב שלו, אם מה שהוא אוהב שווה את הכסף שהוא משקיע בו. כי אם כן, מעולה. אם לא, אולי שווה להחליף תחביב.

